Wednesday, June 5, 2013

Bukan tanak susah sama sama...

Assalamualaikum
julung kalinya.. bersiaran secara lansung dari Kg Bechah Mulong Peringat Kota Bahru.
ni dah hari ke empat disini dan rumah untuk diduduki masih gagal kutemui. Rumah banyak kosong tapi xde tulis untuk sewa ke untuk jual ke untuk drobohkan ke. Penuh lalang. Boleh dak kalau daku suka rumah yg berlalang tu daku bersihkan dan daku menginap je kat situ baik baik. Nanti bila tuanya muncul daku bayar la sewa. Backdated.

Rumah area KB mostly hrga 1k n above. Macam kt belakang mydin tu sewa 1800. Mahai eh. cari rumah area Panji. Rumah kecik je 3r2b tapi sewa 800. Berbaloi dop??

Orang kata nk sewa murah g area pasir pekan n wakaf bahru..weh la jgn tak tau org pasir pekan sejak ada flyover ni, dh pndai demand sewa tau.. pastu pemandangan lak tak menyeronokan.. daku x mampu eh nak buka mata n buka tingkap pagi pagi tengok hutan keliling rumah.

PENING
sekarang misi dari mencari rumah yang selesa dan mendamaikan dan mampu milik dah mnemui jalan buntu. Daku putus asa. cari je la rumah buat letak barang. Pastu pelan pelan cari tanah n mari buat rumah sendiri. puas hati.

DAN
Untuk masa ini, tindakan paling drastik yang bakal diambil adalah berPJJ dengan husben. Terpaksa sebab daku x mampu nk melepak goyang kaki kt umah in laws lelama. Baik goyang kaki dirumah mak sendiri. Dengan nk kena bertudung litup sopan sopan kt rumah yg pnassssnya haiii. Dah alang2 btudung sopan baik dok parkson. Ye dop? Hihi.

Kalau ikut ahti dh lama daku cabut dri cni. Tp bila tgk mata anak tgk mata si ayah. Perati gelagat meraka, I know i x boleh fisshhhyyyy!!!

Biarpun sesekali rasa nk balas dendam kat husben sebab dia yang gataiiii sangat isi borang tukar KB. Bio la dia pindah sorang. Buat keputusan tak bincang n x pk panjang. Tapi bila susah camni, daku diheret sama. Geram lahaiii.. dah 300 x dah sound kat hubby "abg nk sangat pindah KB. Abang pindah sorang. Abang dok la dengan keluarga abang. Saya dok dengan mak saya" sungguh menderhaka bunyi tu. Tapi sakit ahti tau!!!

KESIMPULANYA
Selagi belum jumpa rumah kita dok la rumah masing masing.
malas dah nak bersusah payah sebab sendiri cari penyakit.
Harapnya daku tak bertindak kejam.

MORAL OF THE STORY
nak buat apa pun dlm rumah tangga hatta nak beli jenis pewangi rumah pun. Berbincangla dengan pasangan. Jangan ikut hidung awak sorang jek sbb dia pun ada deria bau dan nk bernafas dalam rumah tu. Kalau dia x selesa n dia rasa nk pindah rumah, jangan kecik hati lak..


Sekian




Eh eh ada lagi

Terimalah.....Dara Pujaan




Reason kenapa Mommy senyum tiap masa


14 comments:

  1. kesiannya... kita faham sangat perasaan tu... sabar ye.. dlm berumah tangga mmg ade pasang dan surutnye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaula sabar ada djual.. kita beli bertan tan..hihi

      Delete
  2. Umi Qi memahami....bila soal x sekepala mmg angin satu badan...last sekali kita pk anak...ye anakkkkkkk lah tunjang utama kenapa kita jadi kuat dan happy selalu wpun ada beribu macam masalah....somel aisy..........bila nk jupe aisy :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq umi. Umi tolong yt wat keputusan...

      Delete
  3. sabaq byk2 naaa yati..urut dada byk2..huhuhuh..

    ReplyDelete
  4. heheheh sbr sbrrrrrrrrrrrrrr.syuga bawah tu.hehehe.nk buat cane kan.mmg xselesa kan.tp mcm i.mmg dh kena menetap umah in law.reddhooo je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O ho rara.. syurga eh.. lupa diri kejap. Tpi seteresss laaaa

      Delete
  5. Hehe..biasala sis..umhtgga ada psg surut..bwk bersabar ye..semoga dipermudahkan urusan sis di KB..

    ReplyDelete
  6. Aduhaiii siannya..nnti i try tanya sedara mara kot2 diorang tahu ada rumah nk sewa area KB tu

    ReplyDelete
  7. huhu sabar2. nnt amal tanya2 jugak kat member..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..