Wednesday, October 2, 2013

konflik bakal kaklong

Kisahnya daku teringin nak mengandung lagi. EHEM! Matikla kalau orang kampung tau. Wajib aku ditertawakan.. Dulukan masa awal beranakkan Aisy suka emo macam nak jadi pejuang yang amat tak faham asal ko kata beranak sakit tapi kau tiap tiap tahun beranak? Kau kena paksa ngn laki kau ke apa kan... selalu la selalu.. nah sekarang rasakan. Faham kan kenapa?? what to do... naluri keibuan tu mencanak canak..

Rasa dah sampai masanya... Rasa dah bersedia nak jadi mak anak dua (ke tiga?). Rasa nak bagi Aisy kawan sebabnya Aisy sangat suka kawan n sangat suka baby macam dia dah besar sangat.. Rasa nak sangat...



Bukti bergambar Aisy dah bersedia jadi kaklong.

September depan Aisy dah 2 tahun maka dah bole dah kan selow selow merancang. Kalau mengandung sekarang, dapat baby Ogos which is hari raya. Sama besday ngn aisy la nanti..Hehe.

Daku bgtau laki nak mengandung lagi dia tak bagi... haha. Dah siap list pro n cons kalau beranak tahun depan but he still refuse. Dia tumpang serik tgk bini mengelupur dalam LR haritu la tu....

Haritu daku pun serik bangggg. Serik sangat2. Sekarang tak dah. Lupa dah haihh susah n sakit tu mcmana. Yg ada dalam fikiran yang indah indah saja. Indah bau baby. Indah rupa baby. Indah perut buncit. Indah makan sambil muntah dimana saja...indah indah belaka la pendek kata.

Indah kan....

Time ngandungkan aisy tetiap hari tengok usap belek perut dengan soalan bila nak buncit ni? Bila akan buncit? Camne rupa perut buncit siap masuk bantal dalam baju nak feeling mengandung dan sebab tak sabar nak pakai baju mengandung. Bila perut tak buncit buncit rasa takut dan ngeri kalau2 baby tak muat ruang.

Sekarang ko berani nak belek usap perut tanya bila nk buncit?????? Jeling perut pun x berani u olssss.. perut ku macam kantung yang ada baby 7 bulan. oleh itu dari dibiarkan kosong masuk angin dan menyebabkan berlaku fitnah sebab org suka assume daku ngndung adik aisy. Baiklah aku ngandung lagi kan..... ke camne?

Nak tggu kurus memang xd harapan ahhh..hanyalah menjadi harapan kalau aku beranak lagi daku akan berpantang besungguh sungguh sehingga kurus seperti waktu mula... amin.. sungguh pentipu la orang yang kata jika bf bby ibu akan kurus. Mana adaaaa.... ah!

Ni emo tak tentu pasal sebenarnya sebab stress oi tgk baju tiga gobok smua tak muat nak pakai. Baju kurung ok lagi la walau dah rasa seksi seksi jugak. Baju kurung moden??? Sila ucap selamat tinggal kebaya apatah lagi bagai menunggu minyak turun harga...haishhh..

Tak bersungut cuma tengah memikirkan solusi bila dah tergemok. Samada wajar mengandung atau tak.. ye la kita umur bukan makin muda.. nak rancang rancang nanti dah tua lagi kesihatan pun bukan makin baik ye tak.. kita nak yang baik baik tapi kena kembali juga pada fitrah alam kan..


Hai anak kecik.
awak nak jadi kaklong tak?

mungkin kena ada alasan yang lebih kukuh kenapa saya mahu mengandung dan beranak lagi supaya dapat lampu hijau terang dari husben.. doakan ye. Doakan.



19 comments:

  1. Mama aisy...Umi Qi pun mmg nak beranak lagi...tapi Walid Qi tarik hand brek acaner...nak baby lagi nakkkkkk bau baby...nak mesej2 yati lagi masa alam pantang sonokkkk yer lahai...ternyata aisy dah pandai membawa diri nak jadi kak long....sama perasaan kita wahai yati...mmuahhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari la ju.. kita beberegu lagi... syokkkk ahh!+

      Delete
  2. babe~ amboi ayat koooo~ aku ingat lg masa ko preggy dulu.hehehe,kalo baca balik mst geli hati.sbb nk mkn je,xnk mandi.ingat x ingat x? wakakaka.hmm pujuk lah hubby lg,rara doakan u cpt preggy eh.aish pon dh besar kan.dh boleh jd kakak,rara je xboleh sbb hubby jauh.kekangan masa yg melampau.hehe.sedap kan bau baby~ huaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana mungkin dapat dlupakan rara..dlu seksa la haii. Sekarang indah sudah...kiki

      Delete
  3. comel sangat entri ni..tetiba memberontak rasa nak mengandung jugak..bahahahha..selamat memujuk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la mengandung jom. Aci x ajak cmtu.. hihi

      Delete
  4. Replies
    1. Baiklahhhhhh..
      nak g usaha sekarang jugak.

      Delete
  5. gaya sungguh aisy..kita pulak..hubby tak sabar nak lagi..alahai..tp ku tunjuk buka kira2 terpaksalah tarik handbreak,,hahahaha..aisyah baru 10 bulan oi..da pandai jeles plak bila mama dia pgg baby lain..kekekeke

    ReplyDelete
  6. Hehehh
    Samela......nk bb jugak ツ✔
    Walopun ank tecik lg

    Eh sy bf baby mmg kurus sungguh ✔✔
    Lain org lain kot...x sama ツ

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. gesel2 sikit masa pujuk tu, mesti dpt la...jgn kasi cik abg break kuat sgt....hahaha

    ReplyDelete
  10. Hahaha.. Ada jugak kan.. Ros dulu nk sgt.. Tp bila dh dua ni stop jap..asben pun tkut... Bg setel satu2.. Hahaha

    ReplyDelete
  11. agak2 waktu subur tu cecepat goda suami yati.chaiyok2!jom follow i..hehe

    ReplyDelete
  12. Haha..lawaks la sis..
    Good luck ye..semoga aisy cpt2 dpt adik boy..

    ReplyDelete
  13. Betul tu, naluri seorang ibu. Walaupun masa deliver tu dah rasa serik dan fobia tapi anak dah besar sikit, rindu nak cium baby. Hubs Hana ok je nak tambah baby tapi Hana tak bersedia lagi for this year.

    ReplyDelete
  14. Outstanding ѕtoгy there. What happened after?
    Take cаre!

    My blog ρost: muscle building workouts

    ReplyDelete
  15. cepat2 bagi aisy adik...dah tak sabar tue nak jadi kak long....kita dulu perut penuh lemak jer lepas preganant yg sulung....nak kurus cepat punya pasal, keluar la adik sorang...memang kurus la....nampaknya klu nak kurus jer kena pregnant...huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..