Tuesday, July 31, 2012

kadang kadang penipuan itu perlu

Ramadhan pertama tahun ni, disambut di kg halaman tercinta.. Kedah Darul Aman. Dah ramadhan 11 hari baru nk flash back ramadhan pertama..hihi

semuanya last minute punya perancangan.

Hari Khamis petang, dah duk bersedih hati... Jumaat pagi Umi akan berangkat untuk umrah, me n husben dah decide untuk terus balik JB. berpuasa la dua batang kara kat sana.. TETAPI kan.. hati tak boleh tahan. dalam kunun kunun tabah dan tak apa tu, tetiba Kak Long pelawa nak belanja tiket ke Kedah. terus angguk laju laju dan beli tiket..hihi. dan syukurnya, last minute camtu ada seat kosong lagi dan sempat untuk catch terawih pertama bersama Ayah.. Alhamdulilah.

dan tiba tiba malam tu teringat, eh? nk fly? and im 33w pregnant? how? how?

terus kol customer service fireflyz, untuk info, FF perlukan surat doktor untuk expectant mother above 28W. terus rasa eh? dah terlebih n mana nak cari surat doktor malam2 ni kan.. tawakal je la...( datang idea untuk menipu)

dan bila sampai nak check in memang kena isi form (3copy). bila ditanya berapa bulan pregnant, laju laju tanpa was was jawab 26W. hahah. selamat la kan.... tapi dia macam tak percaya tau.. siap cakap, "besar perut Puan..." "a ah, twin" selamba saya jawab.

dan Alhamdulilah, saya berjaya terbang pergi dan pulang dengan selamatnya..

Agak2 kalau nak guna taktik yang sama masa balik raya nanti berani x? masa tu dah 38W... waaaaaaaaaa... sempat ke nak balik raya ni. risau. anak kesayangan, kluar lepas raya ye.. raya kedua tw. kalau taknak kuar raya ke2, kuar ikut EDD 3 sept. sempat tunggu nenek balik.





3 comments:

  1. kakak sy pernah naik flight time 38weeks rasanya..tapi tak tau la kata dia time tu xd kawalan sgt lagi..bila da kat atas baru pramugari tanya,eh..akak pregnant?mcm mana bole lepas??hahaha..dia pun xtau mcm mana..
    -bole ke ek nak tipu..haha..cam bole je..=P

    ReplyDelete
  2. Tipu sunat xper kot...ehehhe yelah kadang2 bila time dtg masa emergency terpaksa gunakan taktik tipu sunat...yg ptg Allah tahu niat kita kan...ehehhe

    ReplyDelete
  3. Great steps to learn more Thanks a Lot for this nice information , I love to visit again to see this amazing post to learn more , Thanks a Lot.I am also a pearl jewelry blogger.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like freshwater pearl bracelet. i wish article about wish pearl will be seen from you.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..