Tuesday, April 2, 2013

AISY : KOMPILASI ENAM BULAN

Tiap kali buka blogspot rasa kosong. kesian blog... Dah lama mengabaikan diari yg satu u. Sungguh la x sempat oi.. Jangankan nk update blog, diri sendiri pun dah outdated ni. Terabai dan Serabai.

Alhamdulilah Aisy kesayangan dah 7 bulan. Dah dapat macam macam perangai yang tak terjangkau dek akal. besaq dah anak cek..sedih tau tetiba anak besarrrrrr....

Marilah dengar cerita perihal anak kesayangan.

1. Semalam start makan bubur nasi dan kelihatan sangat menyukainya la. dah 7bln baru nak belajar makan nasi. 6 bulan haritu, mommy bagi makan puree buah dan sayur saja.

2. Makin manja. Gaya manja macam nak masuk dalam perut balik tau. tiap masa hanya mommy. sebab tu dirumah tak sempat wat pape. nk kemas berdukung. masak berdukung. tdo pun mesti atas perut. kalau tgk tv nak berdiri ngn kaki sendiri. pastu tergoyang goyang. tangan pegang kepala mommy!!!
kalau mommy tak hadap dia sekejap, datang wat muka camni.. sampai hati??? terus mommy melting..

3. Gaya minum susu pun tak boleh blah. Pesen baring atas perut mommy terus!! kalau dulu ok la 60cm je dik, skrg dh nak sama panjang ngn mommy je ni.... hadoi!

4. Pandai timing ayah pergi dan balik kerja. kalau time pagi and tengahari ayah nak pergi kerja, dan dan tak mau ngn mommy. suruh ayah dukung. peluk ayah. letak kepala atas bahu ayah. menggoda. bila mommy lak pakai tudung, cepat2 suruh mommy pulak pelok. haha.
nak ikut ayah p jumaat....manja camtu la!

5. Terer dah panjat sana sini. Haritu angkat badan macam nak merangkak. tak pun.. panjat pastu meniti, pastu bila konfiden amat lepas tangan lalu dang terhantuk. tapi x pernah serik.
dah pandai nak main cak aa cak aa nagn mommy.

6. tetiba Aisy tekan publish tanpa mommy sedar. haha. bikin malu jek.. ok sambung sambung..

6. Alhamdulilah, sepanjang 6 bulan pertama ni, Aisy x pernah demam teruk. selsema jek sekali 2 bulan lepas.  pastu nenek letak air bunga raya putih, Alhamdulilah ok.. selsema sekali bertaik mata. 3 hari jugak la.. pastu mommy letak susu. pun Alhamdulilah. lega. kalau x, bangun tdo nangis sebab tak boleh buka mata.

7. Aisy masih lagi full Bf sampai tika dan saat ini. Alhamdullilah, syukur sangat sebab berjaya full bf anak kesayangan sampai 6bulan.. semoga Allah izinkan Aisy menyusu ngan mommy dengan lebih lama.

8. Aisy makin comellll main comellll makin comelll. rasa nak makan makan kepala dia. haha. puji anak sendiri la kan....dah!

kenapa mommy dah tak boleh pk? hihi. jammed dah. ok la. sekian sebab anak dara ni mana boleh biar mommy fokus benda lain lama2. kena hadap dia saja..... esemen banyak pun tak terbuek ni.. hohoho



8 comments:

  1. Replies
    1. Miqdad... psikomotor die lmbt sikit.
      baru pndai bergolek2 serata rumah...
      boleh tgk kat sini
      http://www.ummidaddyloves.blogspot.com/

      Delete
  2. Aikkk...dok sedap baca awatnya no 5. hilangggg cekkkk mama aisy? hahhaha mesti aisy kaco mama ngah menaip le tuh heheh...pandai dah budak bertuah nih...meh nak cium sikit mmuahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisy take over lappy la tu...bikin malu..meh nk smbung..haha

      Delete
  3. aah..tengah syok2 baca tetiba hilang tanpa kata.hihih

    ReplyDelete
  4. alololo tomelnyer aisy ...=)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..