Thursday, November 25, 2010

joke of d year

ada cerita best tahab gaban suria pekasa hitam miro attack!!! dr kul 2 smpi skrg aku x sabar2 nk bcrita pasal pngalaman dasat tpi seronok hrni.

hrni act ke D Mines bersama ira semek. saja nk jalan2, makan, n klu ada crt bes bo bmovie. dlm banyak banyk kawan..(banyak ke?) aku paaaaling suka spent masa ngn ira. ira slalu buat knfident level aku jd tggi n slalu ajar aku buat mcm2 yg aku x penah buat n  x terlintas d fikiran utk buat.. ko mmg best jangok!!! aku igt dlu masa kt JB kita brkaraoke..fyi jangok, ko la manusia prtama brjaya buat aku mnyanyi. dh la nyanyi lagu inul lagi tu..hahhaha. pastu ko ajk aku main mainan mnmpah maut..b4 ko xde spe prnah wat aku brjaya sbgtu tau..walau kesan slepas tu aku terus lembik muntah hijau. den hrni ko ajk aku main game plak..aku x penah main jangok. xpenah. terlompat2 kita main game tdi n aku seronok saaaangat!!! game kereta 2 buat aku mloya..aku hepi n untuk ko jangok, terima kasih!!


kesinambungan selepas main mainan n mcm2 tu, kmi p blik tiket wayang..xde cerita best pun..byk crta seram which is aku x boleh tengok..pastu gelak2 ngn ira smbilmngluarkan idea "jum kita tgk cerita pecah punggung!!".. promo baeeek sangat jd jum la kita try tgk..ok2, cepat beratur bli tiket kul 230 n smua seat masih kosong ye, walhal masa tu dh jam 12 lebih..

230 masuk wayang dgn debar debar..trburai lagi ketawa kami.."weh, pehal kita 2 jek tgk crta ni?" bia btul..siap bolh blari pilih2 tmpt ng ira, last duk kapel seat amek sorg satu, tgk cerita smbil baring..haha. 10 minit kmudian masuk la 2 kapel n seorang jejaka bsweater siap bhood. mnjadikn jumlah pnonton pada hari itu adalah seramai 7 orang..pecah punggung panggung x??

mula2 tgk crta 2 time aoran n faizal mndikan jnazah, aku rsa ok la, boleh d trima dek akal crita ni..tp sejurus slepas tu,.aku dh mula knfuse. apa motip crta ini?? dah la plakon seksi gila, aksi bukan bukan yg amat. pastu asyik duk flashback bnda yg sama jek.. yg aku paaaaaling x faham n klu bo mohon pnjelasan DR pa motif pompuan 2 nangis2 smpi kuar hingus berbackground kn lagu andaiku tahu fr ungu?? insafkah dia atau menangis akibat ditinggalkn kekasih berambut perang?? lansung x kena la. klu insaf knpa bunuh diri? klu sedih d tnggalkn kekasih knpa lagu itu mnjadi latar belakang? ke aku yang buta seni?? aku kh??

pastu babak lima minit kt swimming pool yg si lelaki bjalan ke utara si prmpuan bjalan ke selatan dgn gerak sgt perlahan mcm mabuk ubat selsema. smbil duk flashback lagi n lagi..motip? sila jelaskn pada aku insan yg buta seni ni..

klu korg jugak mcm aku yg saja2 nk myumbang kpd DDR korg perasan x filem ni mlibtkan 3 lokasi jek? perasan x? 1) kt kg adam 2) kt pub n 3)kt umh prpuan tu. kn? kn? pastu keep ulang2 kjadian d pub bserta aksi aksi ktrlaluan yg x snonoh. pastu yg duk meangkat jenazah dri petg smpi mlam x solat ke apa? pastu knp ikn mas mati tba2? pastu knp pmpuan bju merah xde lengan 2 berdiri kt ruang tamu umh dia dgn gaya cmtu?? pastu pastu pastu...pndek kata mmg ada klainan filem ni..mmg sejarah la..x kn ada org snggup wat crita mcm ni..!!! berani kh anda??

ksian kn..? agk2 ap prasaan dia? mnagis x? dia xkn mnangis sbb krugian la kn sbb dia duit juta2 masuk sbulan..mgkin dia mnangis krna malu? mungkinkah??? sbb tu org ckp siang pndang pndang ckp mlm dengar dengar..psni kot klu PA blakon boleh pecah punggung panggung kot...sila cuba lagi la ye. pastu sila kurgkan propa...sgt kelakar occay..

sekian dari saya,
pengkritik filem kita.

4 comments:

  1. hahaha..gelak jerlah sbb kelakar bangat.
    ko memang hebat bab mengkritik yer...
    eh!eh cantik signature tuh...

    ReplyDelete
  2. seb baek dina x termakan dek propa pecah panggung tu..kalo x, nescaya gi mintak balik duit tiket kat tokey TGV..HAHHAHA

    ReplyDelete
  3. deena.tp x rugi tgk.. mmg xkn ada dh filem cmni kt mesia, slain bo pilih2 seat ikut suka hati. lagi lawak dri raja lawak tw..p la tgk p la tgk..kasi pecah punggung!!!

    ReplyDelete
  4. cik, ajk pcik hmnali p tgk p..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..