Tuesday, February 8, 2011

Bila manusia tak fikir dua kali

Lihat gambar dengan teliti dan jawab soalan.


Keterangan gambar :

1. mamat berhelmet merah terbaring atas rumput tepi jalanraya.
2.mamat berbaju biru menyankung ditepian mamat yang terbaring.
3. mamat berbaju belang merupakan watak tambahan yang juga senasib dengan saya.

Soalan saya:
apa yg korang AKAN dan MAHU buat klu tiba tiba nampak aksi diatas ditepian jalan raya yang agak sunyi ?

Jawapan saya:
mesti la tertanya tanya pastu sanggup u turn semula sebab dalam hati murni, mesti pakcik ni dalam kesusahan perlukan pertolongan kn? Walau dalam hati paling bawah, ada sedikit perasaan cuak, tapi sebab ada hero kt sebelah, jadi kena jugak kuat semangat lalu berhenti memberi pertolongan jika perlu.

TETAPI… sebaik buat u turn, sebaik berhenti tiba tiba ada juga sebijik kancil yg ada tiga lelaki juga berhenti bersama sebuah motosikal, smuanya berhenti sepakat mahu menolong. See, baik kn rakyat Malaysia?! Dalam hati masing masing harus tertanya tanya dan simpati pada si berbaring dan si menyakung.

TETAPI (tetapi lagi), HAMPEH tau.. penat tau buat u turn, penat tau berhenti, penat tau fikir macam macam, RUPANYA, mereka tersadai begitu kerana mabuk.. YA AMPUN, siang siang hari boleh mabuk pastu terbaring cmtu atas jalan raya tak fikir risiko. Klu dah mabuk gitu, nak tolong apa pn tak tau kn.. tolong tengok pastu tolong geleng kepala jek la. Geram pun ada. Sian orang orang tertipu. Kot ye pun nk baring gaya bebas gitu, ko baring dalam hutan kelapa sawit tu boleh? Baru insan berhati murni tidak tertipu.. bikin panas je tau.. pakcik, lain kali jangan mabuk mabuk dah la, arak tu haram pakcik.



sekarang kan, tak boleh nak mnhadap computer lama lama tau. sakit kepala iaitu migrain iaitu rasa macam nk pecah kepala. which is sangat tak suka rasa itu.





2 comments:

  1. suspen je bace cerite ni..haha!

    ReplyDelete
  2. yg usaha u turn kereta jauh jauh ni, laaagi saspen tau! geram jek..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..