Sunday, February 13, 2011

Merapoh - Gua Musang ada Sungai Yu di Lipis

siapa sangka eh.. dlm duk ulang alik KL - KB x penah pun perasan ada tempat rekreasi ni. Sungai Yu. Near Kuala Lipis, Pahang. kalau dari KB, Sg Yu ada belah kiri jalan.. ada signboad kecik jek, jadi kalau stok bawa kereta laju laju supaya cepat smpai dengan selamat, mmg tak perasan kot..

cantik tempat ni n yg penting bersih.. mungkin sebab ramai x discover lagi, jadi sampah adalah kurang, nak mandi pun best sebab orang xde la ramai pun.. jadi kalau penat penat drive laju laju tu, meh singgah sini.. ada jambatan gantung and paling sangat the best, ada tali boleh gayut gayut.. conferm x nyesal.

..cantik kan, sejuk! yg kunun kunun x mau basahkan baju, akhirnya mandi tau..

.. perlukan double tenaga kanak kanak untuk gerakkanperempuan ni, maknanya?..
..ok, ada monemtum di situ..
..cantik kan cantik kan..
.ok, gmbar buruk, tapi percayalah tmpat ni mmg cool.
(ntah knpa gmbr tba tba rotate cmni)


memang cantik tau.. cuma biasa ada sampah here n there walau sgt sedikit kuantitinya, sebab yg nyata kewujudan sampah sarap ni, adalah manusia takde tanggungjawab, yang macam tak sekolah, suka buang sampah rata rata n sebab kedua, MDKL tak sediakan tong sampah.. ada dua jek tong sampah kat sini, itu pun xde tutup. tong sampah konvensional lagi. MDKL, sila amek perhatian!

ok, tamat sesi tak smpai sehari semalam bersama saya hos anda.
selamat bhujung minggu semua!!!




1 comment:

  1. Sungaiii =))
    best2 aktiviti hari minggu camni =)

    Entry Melati today yeayy: Jarum peniti atas meja solek lek lek

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..