Saturday, April 23, 2011

main suap suap pisang



entry yang berbaur kemarahan diluar akal fikiran.
jeles mungkin?

apa pendapat u ols kalau cintahati, kekasih, en tunang, en bakal suami, Mr Right u ols yang baru balik berPARTY jabatan pada jam 1250pagi bgtau..

"tadi abang main suap suap pisang pada pasangan sambil mata diikat"

adakah soalan pertama korang,
"eh, ye.. abang menang ke kalah?"

atau korang macam aku,
"sape pasangan abang?"

dan apa perasaan korang kalau jawapanya,
"abang suap Yanie..."

rasa nak marah tak? boleh jeles tak?

sumpah marah kot.. katalah aku kolot ke, tak reti berparti ke, tapi memang aku tak involve parti liar camtu.

aku tak kerja ke?
eh, Hello. dulu i pegawai kerajaan jugak tau. dua tahun. i penah keje ngn kompeni kafir dua tahun jugak after that, takde la i main suap suap pisang masa annual dinner office i. tak penah tau. memang tak penah ada game macam tu walau kompeni i tu invite penari separa bogel. takde jugak game intim intim camni.
eh, ke biasa saja...?

i tak tau, derang ni xde sensitiviti o apa. dinner jabatan kerajaan jek kot, perlu ke nak main intim intim gitu? apa eh perasaan suami orang yang isteri dia kena suap pisang ngn laki lain? smbil tutup tutup mata bergalak sakan atas pentas tu? damn! emo.

gembira sambil tepuk tangan mungkin?!

aku tak SEPORTING macam tu!

dan aku jugak tak kolot sangat nk jeles tak tentu pasal.

kalau kau menyuap itu, namanya Syafiq, sumpah aku tak jeles dan tak marah.



kalau macamni pun aku tak marah..



ini seropa ini...
bayangkan ... bayangkan..


tapi bukan camni tau keadaan yang perlu dibayangkan.
bayangkan perempuan duduk atas kerusi, lelaki berdiri dengan mata tertutup sambil mnyuap pisang. penuh gelak tawa tersipu sipu.
ROMANTIK gila kan..?


BOLEH MARAH TAK??

aku tak rasional dan emosional mungkin..

kalau korang, korang marah tak? jeles tak??





21 comments:

  1. owh dear.. hati sakit walau hanya permainan!!

    ReplyDelete
  2. for me, perempuan yg takde perasaan je blh cool if pasangan buat camtu...

    i jenis yg kurang rasional sket, kalo i mesti dah marah2 & takkan bagi dah tunang involve dgn mana2 party company...duk umah lagi bagus...hihihihi

    ReplyDelete
  3. memang jeles..but then,tny si dia,awak rela hati ke main game 2?kalau sy nak main game cmtu,tp psgn lelaki lain,bukan awak?boleh tak?boleh tak?huh!meluat..(eh,emo pulak..hihi)

    ReplyDelete
  4. Nana : marah kan?? Yg paling x faham, spe pnya vangang wt game cmtu.. Kurg kasih sayang la tu..

    Cikgu : klu I yg main, harus kna marah. Klu dia x sayang je la dia x marah kn... Menangis hati tw.. Sungguh sape pnya idea tu, dia mmg kurg kasih sayang!!

    ReplyDelete
  5. Dba jeles!dba pun sama mcm nana..sgt xrasional. Cpt je jeles!huhu

    ReplyDelete
  6. kalau laki ai..main gini..ai tolong suap lg setandan pisang.tak cukup..dgn pokok2 pisang ai tolong suapkan..ngong ngeng tul la buat game gitu.korang keja ka..bercanda ka..

    ReplyDelete
  7. anon : DERANG KURANG KASIH SAYANG!!!! nama jek kerja kementerian, otak kosong!

    ReplyDelete
  8. isyyh..apa punya game la...klo diorng nk wat untk pasang suami isteri xpe gak, ni suka2 je wat game mcm tu..klo nida, sangat2 jeles n bengang..even nida jenis yg sush nk jeles n slalu je acting cool ngn en tunang, tp klo da smpai mcm ni, mmg bengang la..confirm2 nida akan mrh en tunang..tapi cuba yati tnya, dia mmg rela nk main ke or kwan2 paksa..

    ReplyDelete
  9. nida : drang main based on cabutan. nasib nama sape naik. mmg bkn dia la yg nk main.

    yt xde la marah ngn bliau sgt cuba rsa geram n sakit hati sbb dia bercerita tnpa rsa bsalah.. hepi tau hepi..

    pastu super bengang ngn org yg bg idea game ni. mcm xde etika hidup. klau yg main tu husban n wife, xde masalah la nida.. ini bujang sama bujang..

    drang ni mcm xde pendirian smua. x kan dlm 100 orang, xde sape bo mnentang game cmni. makan pisang la, makan epal yg pompuan pgg yg laki makan. game kurang kasih sayang temanya..

    emo la emo..

    ReplyDelete
  10. tu la..klo nk wat husband n wife xpela...mmg game kurang kasih syg btol...

    ReplyDelete
  11. kiah B2B xdek blogApril 23, 2011 at 5:03 PM

    Dya owg ni mang spesis suka berseronok ni. Saya pun marah kalu camtu.mang kurang kasih sayang la. Nak perhatian murahan. Biasanya pompuan yang lebih lebih dalam hal ni. Myb si dia terpaksa ikut.. Sabar yati.

    ReplyDelete
  12. Hehehe kelakar lah main suap2 pisang jer pun hehehe tapi best..

    ReplyDelete
  13. yati dear, i pun geram jugak baca cite u ni. tapi hopefully u jgn focus sgt kat marah u tu, ok.

    men, being themselves, mmg la layankan aje game camtu. kite perempuan pun kadang2 ada benda yang kita nak buat sebelum kawen. *cuma bukan ke arah tu la kan* pk camtu aje.

    pk positif, at least dia come clean n told u, right n now u tau dia ske game macam tu. so, nanti u main la suap2 dengan dia puas2, ok.

    ReplyDelete
  14. Kiah B2B xd blog : yup, dia trpaksa. Undi klua nama dia.klu tolak kot kna boo ats pntas o else ofismate kta dia x sporting. But still rsa marah sbb marah la.marah AJK yg wt game tu.tq nway..

    Mah@mahu : lelaki...

    Anis: tq darl.. But no, dia pn x suka but keadaan x kna.dh naik pntas bru drang ckp kna main g2..pasni xd adegan suap2 dri I sbb smpi mati I akn igt yanie. Hahah.

    ReplyDelete
  15. well, extra points for him sbb keadaan memaksa kan.. kalau x, mungkin kat ofis nanti lagi teruk dia kena kot ek (biasala mulut orang)

    all in all, sume ok aje~ focus ur energy to ur preps, ya.

    cheers!~

    ReplyDelete
  16. emo jugak..tibe2 terpanggil utk memberi komen!!!
    huhhhh~ mmg bodo kot organizer yg wat game tuh....sekian!!
    huhuhu..

    ReplyDelete
  17. aja : saya sokong!!! kita lagi grand kot. xde main camtu pun...

    ReplyDelete
  18. hahahahahahahaha sy ketawa sepanjang pembacaan. doiiii, mcm takde game lain nak main. rebut kusi ke, tiup belon smpai pecah ke.. ape kejadah nya suap pisang??

    sabar ye kak. sabar.. tp perlu ke cemburu?

    PERLU!!!!!!! mana boleh x!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..