Monday, March 1, 2010

saya yang bersemangat

yeay dah 1 MAC 2010

sgt suka kerana harini dah berazam untuk:

1) BE P.O.S.I.T.I.F


lately kn hidup adalh dlm kmurungan kan..byk faktor2 yg mnyumbang kepada kemurungan tersebut samada faktor berganda x sepunya atau faktor berganda sepunya..namun...hidup harus terus terus n terus..cam roda kn, u ll have ur good and bad luck as well..camne pun cara mgatasi tu yg akan mnentukan sjauh mana kita dapat berurusan dengan kehidupan..kan tuhan mnguji kerana DIA sayang dn tanda DIA x penah lupa kita hambanya, cuma kita yg selalu n asyik lupa dan buat2 lupa..dan yang paling penting Beranggap baiklah tentang diri kita kerana:

Kita akan menjadi apa yang selalu kita fikirkan dan org lain pun akan menerima kita sebagaimana kita menilai lahiriah kita.

sure korg penah dengar bait2 lagu ni kan..

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh!!

JADI...fikirlah yg baik2 jek tentang diri kita.sbb klu duk mlayan segalam macam masalah yang x pernah selesai, x kemana juga kn..? tp klu pk baik jek, nti org kata kita perasan baguih plak kn..? yg tu la susah sikit (oiiii, pk positif!)nak puaskan hati org bukan sng..bukan smua org akan suka ngn cara kita, kadang2 kita duk diam2, baik2, org boleh juga mgata n wat spekulasi macam2 juga kan..hmmmm, xpe2 POSITIF.2) D.I.E.T


ye..harini nak mulakan diet smula stlah beberapa hari makan seperti ibu mngandung yg tiada hari esok.. my target, by end of mac, ill reach 45kg..go yati go!! ko wat la cane pun yati, yg penting lipatan lemak kat perut perlu mnipis. harituh kunun2 ada bli vcd JM workout kan..oleh kerana gue adalah sakit tulang, x boleh berkasar ngn anatomi tubuh, bagaimana mahu berworkout?? (alasan ke?) well, aku akn try senaman yg sopan2 ala2 wat tarian ulik mayang di ulik la..n WISH ME LUCK!CHANGE UR MIND, CHANGE UR LIFE!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..US..